Dombház a Nyakason

Dombház a Nyakason

Bevezetés

2015. január 20. - Ibazs

Sokan hallottak már a dombházakról- a világhálón több megtekinthető-, kevesebben megtapasztalhatták, és még kevesebben meg is építették saját dombházukat. Sokan még ódzkodnak tőle, de egyre többen vágnak dombház építésbe. Mi is ebbe a csoportba tartozunk, és bár gyerekkori érzésekből indultunk ebbe az irányba, jól körbejártuk a lehetőségeket, tudatos döntés eredményeként kezdtük el az előkészületeket..

A dombházaknak sok előnyük van egy átlagos házhoz képest, és bár hátrányokkal is rendelkeznek, azok sora jóval szerényebb, mind előnyeik. Sajnos a világhálón sokszor az előnyöket is hátrányként nevezik meg, bár az is előfordul, hogy a létező hátrányokat elhallgatják.

A dombházépítés elhatározása óta eltelt csaknem három év alatt a neten részletesen tájékozódtunk, több lakott dombházat megtekintettünk, a lakókkal átbeszéltük saját dombházuk tapasztalatait. Húsz éves mélyépítési gyakorlatomat is jól tudtuk használni a tervezési időszakban, a kivitelezésben pedig még inkább fogjuk.

A blog azért jött létre, hogy az eddigi és ezt követő tapasztalatainkat, valamint dombházunknál alkalmazandó, eddig máshol nem alkalmazott ötleteket megosszuk az érdeklődőkkel, eszmét cseréljünk, és tisztázzuk az eddigi esetleges félreértéseket.

Mivel sok a dolog, nem lesz napi, heti bejegyzés, úgy alakul a blog, ahogy a körülmények diktálják és engedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://dombhazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr627092673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása